RTFX dance studio predstavlja koncept prostora in delovanja, ki omogoča individualno obravnavo in daje priložnost plesne izkušnje tako profesionalnim plesalcem, kot tudi tistim, ki še niso nikoli plesali.

Zadnje novice

Neighborhood Vol. 4&5

Neighborhood vol. 4 & 5: Po novo mero inspiracije v sosesko

V soboto 28.10.2017 je potekal že tradicionalni največji ulični dogodek Neighborhood, že peti po vrsti, ki združuje vse hip hop navdušence na enem mestu – plesišču. Svoj prostor v soseski dobijo plesalci, raperji kot tudi vsi ostali ulični umetniki, ki prosto izrazijo svojo kreativnost pod eno streho. Letos sta potekali kar dve ediciji hkrati, v četrtek in petek Neighborhood vol. 4 v  Postojni ter vrhunec dogodka, Neighborhood vol. 5, v Ljubljani. Oba dogodka sta združila plesne delavnice in battle.

V prostorih plesnega studia RTFX, v ljubljanski Šiški se je v soboto zbralo okoli 250 hip hop navdušencev, ki so si ogledali divji finale najboljših 16 plesnih battle tekmovalcev in si tudi ogledali povsem nove električne avtomobile E-Golf, saj je bil generalni sponzor dogodka avtohiša AC Kondor.

Ob hip hop ritmih mednarodno priznanega DJ Tzeka, so se najprej »udarili« mlajši. Konkurenca med plesalci je bila letos zelo močna, saj se je zvrstilo nad trideset plesalcev tako iz Slovenije, Hrvaške kot tudi Nizozemske. Vrelišče se je zgodilo v »JBL Final Battlu«,  kjer so razglasili prvo zmagovalko, Lio Lačen. Za njeno nagrado je poskrbel drugi ponosni sponzor dogodka, JBL Slovenija. Sledil je finalni battle starejših tekmovalcev, kjer je glavno nagrado v višini 500€ in izdelki priljubljene znamke New Era dobil zmagovalec Bor Prokofjev. Za obiskovalce je bil ustvarjen celoten šov med katerim niti malo ni postalo dolgčas,  vzdušje med publiko ter tekmovalci je ustvarjal in vzdrževal povezovalec Blaž Babič, tudi takrat, ko so imeli sodniki težko odločitev pri določanju zmagovalcev. Na sodniških stolčkih so se letos znašli Gašper Kunšek (dvakratni zmagovalec Neighborhood battla), Nejc Osovnikar in Nikola Afri Planka, ki je na dan dogodka pripotoval iz Srbije. Vsa sodniška imena pogosto odmevajo na battle prizoriščih po celem svetu, svoje plesne veščine pa so, tako kot se za sodnike spodobi, pokazali tudi sami pred publiko obiskovalcev.  Med odmorom sta za obiskovalce in plesalce s svojimi dobrotami poskrbela Mercator in prestižna znamka vode Mattoni. Po koncu glavnega dogajanja, plesnih battlov, je sledila premiera novega videospota Nipketa in Trkaja, imenovana Hip Hop Junak, ki je nastal s sodelovanjem in povezovanjem mladih kreativcev in talentov, v sodelovanju z Adriatic Slovenica. Za končno slavje in zabavo je s svojim koncertom poskrbela slovenska glasbena skupina Matter, ki zadnje čase osvaja vrhove slovenske glasbene scene.

Organizatorji dogodka, člani skupine The Artifex, vsako leto poskrbijo, da se plesna dvorana v soseski na Celovški cesti spremeni v prizorišče pravega urbanega dogajanja, ki ga v Sloveniji po navadi nismo navajeni. Po besedah kreativnega vodje projekta, Damjana Joviča, Artifex skrbijo za razvoj hip hop kulture pri nas, hkrati pa z veseljem združujejo mlade talente, ki svojo kreativnost izražajo na zdrav način, se povezujejo in najdejo občutek pripadnosti med ljudmi, ki jih razumejo. Mladim talentom v plesni šoli RTFX ponujajo razvoj talentov in svet brez omejitev njihovih sanj. V soseski vsako leto obiskovalci in sodelujoči, obkroženi z dobro energijo, najdejo nekaj zase, zapustijo dogodek z novo mero inspiracije in se z veseljem vrnejo v svoj »hood«, kjer se kreativno udejstvujejo naprej še močenje.

POST A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.