RTFX dance studio predstavlja koncept prostora in delovanja, ki omogoča individualno obravnavo in daje priložnost plesne izkušnje tako profesionalnim plesalcem, kot tudi tistim, ki še niso nikoli plesali.

Zadnje novice

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kaj ste nas že velikokrat vprašali…

Kakšna je vaša filozofija?

RTFX dance studio predstavlja koncept prostora in delovanja, ki omogoča individualno obravnavo in daje priložnost plesne izkušnje tako profesionalnim plesalcem, kot tudi tistim, ki še niso nikoli plesali

Kako dolgo potekajo treningi?

Dolžina treninga je odvisna od izbrane skupine. Večinoma treningi in open classi potekajo uro in pol – 90 minut, z izjemo X-PLANETA in RTFX Začetnikov kjer treningi potekajo eno uro – 60 minut, ter RTFX Pionirjev, kjer treningi potekajo uro in 15 minut – 75 minut. Več informacij glede terminov, si lahko ogledate tukaj.

Ali bo moj otrok plesal s svojimi sovrstniki?

Vsak plesalec je umeščen v skupino glede na svojo starost in predznanje. Vsaka skupina ima zastavljen starostni okvir, v katero znotraj le-tega razvrstimo plesalce.

Ali so kakšne omejitve pri številu plesalcev?

Omejitev pri vpisu ni. Zaradi pravilnikov Plesne zveze Slovenije pa obstajajo določene omejitve, glede števila plesalcev v posameznih kategorijah. V velikih formacijah je ne glede na starostno skupino, možno vključiti do največ 24 plesalcev, pri malih formacijah pa lahko sodeluje največ 7 plesalcev. Pri plesni produkciji pa zgornje omejitve glede števila plesalcev ni.

Kakšni so načini plačila?

Svoje povpraševanje glede tečajev lahko pošljete preko elektronske pošte, na naslov vpisi@theartifex.si, kamor vam pošljemo vpisnico in nam izpolnjeno pošljete nazaj, lahko pa izpolnete obrazec pod zavihkom VPIS, kamor lahko pošljete svoje kontaktne podatke in vprašanje. Vpišete pa se lahko tudi osebno, ob delovnem času Plesnega studija.

Ali v Plesnem studiu Artifex trenirajo samo tekmovalci ali tudi netekmovalci (začetniki, rekreativci)?

V Plesnem studiu Artifex trenirajo tako tekmovalne, kot tudi netekmovalne in rekreativne skupine. Vsakdo lahko obiskuje naše tečaje, ne glede na svoje plesno predznanje. Glede na plesni napredek in želje, pa lahko plesalca začetnika kasneje razvrstimo tudi v tekmovalne skupine.

Ali lahko gledam svojega otroka med plesom?

Med potekom treninga ogled največkrat ni možen, zaradi distrakcij pri zbranosti med plesalci. Izjema so treningi pred pomembnimi tekmovanji, kjer trenerji na ogled točke povabijo tudi starše. Sicer pa so starši vedno več kot dobrodošli na vseh tekmovanjih, kjer lahko svojemu otroku izkažejo kar največ podpore.

Kako je s kostumi na tekmovanjih?

Kostume največkrat urejajo trenerji sami. To velja predvsem za velike in male formacije. Že ob samem začetku sezone, pa trenerji na sestankih obvestijo starše glede okvirnega zneska, namenjenega kostumom.

Kaj vse potrebujem za trening?

Na treningih je zelo pomembno, da se plesalci počutijo udobno v svojih oblačilih. Predlagamo čim bolj elastična ter lahka oblačila, pomembna pa je tudi kvalitetna obutev, saj plesalci večino časa preživijo prav v športnih supergah. Priporočljivo je, da plesalci s seboj prinesejo svojo pijačo, saj na treningih porabijo veliko telesne tekočine.

Ali se je možno stuširati po treningu?

V studiju imamo na voljo prostore, kjer je omogočeno tuširanje po vsaki vadbi.

Koliko treningom mesečno imam?

Število treningov je odvisno od skupine, katero obiskujete. Tekmovalci imajo obveznih 12 treningov na mesec, po želji pa lahko obiskujejo tudi open classe v našem studiu. RTFX Dame, X-PLANET in RTFX Pionirji mesečno obiščejo 8 treningov, tečaji pri RTFX Začetnikih in Rekreativni skupini pa potekajo štirikrat mesečno.

Ali lahko začnem trenirati v Plesnem studiu Artifex med sezono?

Vsi plesalci so v našem studiju vedno dobrodošli, ne glede na obdobje, v katerem se vpišejo. Avdicije za tekmovalne skupine so razpisane v prvi polovici sezone. V primeru vpisa tekom že ustanovljenih formacij, pa se vsak posameznik lahko odloči za obiskovanje ostalih tečajev v netekmovalni skupini, ali pa se odloči za individualno tekmovanje.

Kaj so to Open classi?

Tako imenovani Open classi so odprti za vse plesalce. Gre za profesionalno obravnavo in poučevanje plesa s strani hišnih, kot tudi zunanjih priznanih koreografov, ki prihajajo tako s Slovenije kot tudi tujine. Na Open classe so vabljeni vsi plesalci, željni novih in svežih znanj. Urniki posameznih classov so vedno objavljeni na naših uradnih socialnih omrežjih, kjer si lahko sami izberete, kateri termin boste obiskali.

Ali se lahko izpišem iz Plesnega studia Artifex kadarkoli med letom?

Iz Plesnega studia Artifex se lahko glede na vašo željo, izpišete kadarkoli. Pred izpisom pa je potrebno poravnati vse morebitne obveznosti, ki bi nastale v času vašega obiskovanja tečajev.

Te še kaj zanima?

*S poslanim sporočilom se strinjam s Splošnimi pogoji prijave in prejemanja e-novic, dostopnimi na spletni strani www.theartifex.si.


Povežimo se na facebooku

Facebook Pagelike Widget