RTFX dance studio predstavlja koncept prostora in delovanja, ki omogoča individualno obravnavo in daje priložnost plesne izkušnje tako profesionalnim plesalcem, kot tudi tistim, ki še niso nikoli plesali.

Zadnje novice

Zopet po novo nagrado

Plesalci The Artifex so zmagovalci velikega tekmovanja KAMATA!

Po naslovu državnih in svetovnih prvakov lahko plesalci skupine The Artifex na svoje police postavijo še eno zmagovalno odličje. Tokrat so zmagali na enem izmed najbolj znanih plesnih evropskih konvencij in tekmovanj. Tekmovanje KAMATA je potekalo v Bruslju v Belgiji  kjer se je zbralo več kot 1300 plesalcev in 25 tekmovalnih skupin.

Zmaga na takem tekmovanju je potrditev za skupino The Artifex, da spada v sam evropski vrh. Za zmago je bilo potrebno prepričati strokovno žirijo, ki so jo sestavljačo spoštovani koreografi iz celotnega plesnega sveta.

Mladi plesalec v vrstah Artifex

Prvič je skupina s seboj vzela enega izmed mlajših predstavnikov.  14 letni Urban Marolt, ki pridno trenira v plesni šoli RTFX je tako dobil veliko priložnost za svoj razvoj in rast.  Ena izmed načel plesne šole RTFX je namreč delati na mladih talentih, da pridobivajo nove izkušnje že od malih nog. To jim je uspelo. Brez zabavnih anekdot pa tokrat ni šlo. Od rahlih poškodb do izgubljenih telefonov, vendar, ko je prišel klic organizatorjev za nastop, so fantje dali vse od sebe.

Vrata se odpirajo!

Fantje pravijo, da ni važno iz kako majhne države prihajamo, vse je možno. “Veseli smo, da lahko Slovenijo na tekmovanju takega kova predstavimo v najboljsi luči.

“S takšnim tekmovanjem  dvigujemo kvaliteto in prepoznavnost slovenskega plesa v svetu.”, pravi Žan Jeršin, ki dodaja, da so na vrsti že nove ponudbe za iz tujine. ” Na takih tekmovanjih se poleg novih plesnih izkušenj sklenejo tudi nova plesna prijateljstva. V prihodnosti pa se ta prijateljstva povezejo na tak ali drugacen nacin :)”

===============================================================

Če bi se tudi sami radi vpisali v plesno šolo in zaplesali novim korakom in zmagam naproti naproti, preverite naše plesne programe. 

POST A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.